-Aikido Vilanova- ESCOLA d´AIKIDO a Vilanova del Vallès, Pavelló Municipal d’Esports C/ Maria Aurèlia Capmany, 2-4 // 08410 VILANOVA DEL VALLÈS,tel 685030502// ADULTS: Classes Dimarts i Dijous de 7 a 8 am i de 19 a 20pm // INFANTIL: Escola FALGUERA; Vilanova del Vallès, de 17 pm a 18pm // EMAIL: info@aikidomakoto.com// VISITEU WWW.AIKIDOMAKOTO.COM // Aquest blog és un espai de difusió de l´AIKIDO








sábado, 29 de octubre de 2011

JORNADA EXAMENS GRAU DAN i altres comentaris

CRÒNICA
El passat Dissabte 15 d´Octubre va tindre lloc al pavelló d´esports Paco Marin, a Vilassar, a casa dels nostres companys AIKIDO VILASSAR,  (  http://aikidovilassar.com/  )  els examens de graus SHODAN ( cinturó negre ) (1er DAN ) i de NIDAN ( 2on DAN) del ACAC.
Cal comentar que tots els aspirants vàren passar favorablement l´examen. Felicitats a tots plegats, nous NIDAN i SHODAN ( ara és quan comença la feina! )



L´EXAMEN i ALTRES COMENTARIS
Sempre que un s´examina de quelcom que s´ha preparat o sobre el que s´ha estudiat, existeix un cert nerviosisme, ja que per molt que es pensi que es domina una matèria, existeixen factors que no sempre podem controlar, quedar-nos en blanc, nervis, etc, ja que a vegades no assolim el grau de concentració necessari, o el fet de que hi hagi gent mirant, companys, mestres, etc, no ens fa centrar-nos potser, com normalment ho fem a una classe, en un ambient més relaxat i familiar.

instantànea d´un examen, detall vista

S´ha de vèncer aquesta por a lo desconegut, superar aquestes tensions, i mirar de controlar la respiració, en cap i a la fi, ens preguntaràn per coses que hem fet milers de vegades. Tot i que no n´hi han secrets màgics ni fòrmules ocultes! sempre es passen nervis! ( Això ho sap bé tothom que alguna vegada ha tingut que examinar-se! )



També és cert que ha d´existir un cert punt de prudència que ens fa pensar en que per molt que siguin els mesos de pràctica, d´estudi, mai s´acaba de dominar completament tot, i encara que aquesta ha de ser, la intenció, ( " anar preparat " ) s´ha de ser conscient sempre de que "s´està fent el camí " en la mesura en que sempre s´està aprenent.

execució de tècniques de AIKIDO

És important també, esmentar que en un Art que ens demana tant a nosaltres mateixos com es el AIKIDO, i que ens ho torna sempre multiplicat en modus de satisfacció per superar-nos a nosaltres mateixos, necessita d´un esforç per templar els nervis en un moment d´examen, ja que és necessaria l´interactuació d´una altre persona / es, a la que tenim que tractar amb respecte i suavitat.



S´ha de cercar la sincronització amb el UKE, i amb un mateix.
Per reforçar aquest comentari amb imatges, precisament, he fet una selecció d´un video que trobo que resumeix força bé aquest concepte de sincronització: ( en aquest cas, fins i tot entre 2 conjunts  UKE / TORI independents )

Sempre que sigui possible, i és la meva opinió, és necessari ordenar mentalment aquest factors externs que vénen amb els nervis, per centrar-se en la temàtica i l´examen i l´execució de les tècniques.
A vegades, es poden veure aspirants que fan males cares quan una tècnica determinada no surt com esperàven o bé no s´enrecorden en aquell instant precís.



Bé, la meva opinió respecte això és que nosaltres no hem de fer cap tipus de cara, hem de deixar aquest tipus d´expresivitat fora del examen i cercar la tècnica que està en nosaltres ( encara que bloquejada, potser doncs, per els nervis que enraonàvem )

La meva opinió personal és que aquesta recerca, és quelcom que existeix sempre en nosaltres, i és l´eina que ens ajuda a progessar, amb el que potser, la importàcia del exàmen és secundària, sempre i quan nosaltres siguem persones que no fallen a classe i que fan per evolucionar dia a dia.