-Aikido Vilanova- ESCOLA d´AIKIDO a Vilanova del Vallès, Pavelló Municipal d’Esports C/ Maria Aurèlia Capmany, 2-4 // 08410 VILANOVA DEL VALLÈS,tel 685030502// ADULTS: Classes Dimarts i Dijous de 7 a 8 am i de 19 a 20pm // INFANTIL: Escola FALGUERA; Vilanova del Vallès, de 17 pm a 18pm // EMAIL: info@aikidomakoto.com// VISITEU WWW.AIKIDOMAKOTO.COM // Aquest blog és un espai de difusió de l´AIKIDO








lunes, 17 de junio de 2013

nou video de Stanley Pranin, ( tot un descobriment ) "Per què no hi ha competició al AIKIDO?"




Stanley Pranin's Video Blog: "Why No Competition in Aikido?"

aquest és l´original títol d´aquest video, agafat del you tube. Crec personalment que dona resposta a tantes persones que es pregunten perquè no hi ha competició en l´ Aikido? tot i que existeix el AIKIDO TOMIKI ( que per cert, he practicat un parell de vegades,  i puc dir-ne també coses bones, potser en altre ocasió )          l´enfoc del mateix AIKIDO, tal i com es planteja no contempla la competició. Sàvies paraules del fundador, que hauiem de repetir-nos, que tots hauríem de  recordar cada dia en la nostra pràctica, i més ennlà, en la nostra vida, dia a dia, segon a segon, per extreure tot el profit a la suma de minuts, hores, dies, mesos i anys que estem vius.

El veritable budo tampoc és una questió de graus ni de relacions polítiques i / ó socials. En qualsevol cas ens ensenya a entendre´ns més com a persones i el nostre entorn. Ens neteja, ens purifica, Ens dona clarividència.

 És la creació del no res, són les sensacions.



meravellosa explicació la d´aquest video,  gaudiu-la.